Merele sunt coapte, iar Apple ne incanta cu noile Iphone-uri XS, XR si XS Max.

 Toamna ne incanta cu noile Apple, coapte si pregatite de viitor!

Exact cum ne-am obisnuit pana acum, fiecare sfarsit de vara si inceput de toamna ne intampina cu noi inventii in era tehnologiei.Astfel, odata cu prima frunza ce s-a dat batuta in fata timpului si Apple ne-a demonstrat ca timpul este trecator dar aduce dupa sine evolutia si implinirea rasei umane. Acest lucru a fost pus in aplicare la inceputul lunii septembrie cand Apple a lansat noile sale prototipuri de Iphone si anume : Iphone XS, XS Max si XR. Astfel ca a venit timpul sa va prezentam aceste noi prototipuri si sa evidentiem punctele pozitive dar si negative ale acestor produse.

Toamna aceasta se asorteaza mai bine cu iPhone XR sau cu iPhone X?    

Pentru inceput o sa discutam despre Iphone XR care este si cel mai „slabut” model lansat de curand. Acesta este de fapt un upgrade al Iphone-ului X si aduce noi caracteristici avansate si foarte interesante. Astfel acesta vine cu un display 6.1 inch spre deosebire de cei 5.8 inch ai Iphone x. De asemenea sistemul de operare devine iOS 12 din iOS 11.4.1. si procesorul este inlocuit de cel A12 bionic de tip Hexa-core ce reduce consumul de baterieie pana la 40 % fata de generatia precedenta. In ceea ce priveste slotul SIM , iPhone XR precum si iPhone XS si XS Max sunt dual SIM, insa nu este vorba de un dual SIM traditional ci de un slot pentru Nano SIM si unul dedicat e-SIM-ului . Acest e-SIM este defapt o cartela electronica ce se instaleaza pe un cip special creat de catre Apple si Samsung. In acest fel vom scapa de banalele cartele ce trebuie introduse in telefon si ne vom putea activa cartela printr-un cont oferit de catre operatorii de telefonie.

 iPhone XS sau iPhone XS Max, what’s you’re choose?

In ceea ce priveste iPhone XS si XS Max , precum ne-am obisnuit, seriile Max au caracteristici mai avansate fata de celelalte tipuri de iPhone insa se vand la un pret mai mare. Astfel in timp ce iPhone XS are un display OLED SUPER RETINA de 5.8 inch iPhone XS Max are un display Super Amoled de 6.5 inch ce ofera o experienta mult mai reala fata de cel anterior. De asemenea rezolutia la XS este de 2436 x 1125 in timp ce la XS Max este de 2688 x 1242 pixeli, caracteristica ce influenteaza calitatea imaginii. Ambele sunt rezistente la apa si praf si au un ecran 3D touch tratat oleofobic ce ii ofera o rezistenta aparte la zgarieturi. Procesorul este tot unul A12 Bionic Hexa core pe 7 nm, cu o memorie de 4 Gb RAM si 64/256/512 Gb memorie de stocare. Ambele se bucura de noua optiune dual-SIM tip Nano SIM si e-SIM ce este disponibila doar in Europa si USA, versiunea dual SIM ”traditionala” fiind disponibila in China. In ceea ce priveste camera foto/video a fost introdus sistemul SMART HDR care este deja cu un pas in fata HDR-ului cu care eram obisnuiti.

Acesta coopereaza cu sistemul A12 creand multiple fotografii in functie de lumina, nivelul de umbra si multe altele urmand apoi ca cipul sa le uneasca formand o imagine calitativa. In ceea ce priveste bateria, in comparatie cu iPhone X, iPhone XS are o durabilitate cu 30 de minute mai mare iar iPhone XS Max are o durabilitate cu 90 de minute mai mare fata de Iphone X. Desi aceste trei noi produse prezentate de iPhone sunt destul de atragatoare in ceea ce priveste caracteristicile lor, defectele produselor Apple raman neschimbate.

Cand vorbim de posibilitatea de a explora aplicatii noi, alte laturi ale internetului sau de a imparatasi diferite documente cu prietenii ce nu detin device-uri Apple lucrurile sunt la fel de imposibile. De asemenea unele dintre caracteristicile noilor device-uri au fost deja oferite de alte firme producatoare de device-uri inteligente. Bineinteles ca acestea sunt detalii deja stiute de catre companie dar si de catre fanii acestora, care nu vor fi prea afectati stiind ca brand-ul iubit nu este intocmai original, ei bazandu-se mai mult pe calitatea device-ului.